mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
23 Marz

Omlet ze szczypiorkiem, pomidorkami i czerwoną fasolą

Sposób przygotowania:

Jajka wybić do miseczki i ubijać mikserem przez około 20 sekund. Dodać sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię dodać masło i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Masę jajeczną wylać na patelnię. Po 30 sekundach posypać posiekanym szczypiorkiem, pokrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i fasolą czerwoną (opłukaną z zalewy). Posypać startym serem żółtym. Smażyć kilka minut (około 5), aż omlet zacznie swobodnie odchodzić od dna patelni i się zarumieni, a góra zesztywnieje.

Składniki:

- 3 jajka

- 7 pomidorków koktajlowych

- 2 łyżki fasoli czerwonej konserwowej

- garść szczypiorku

- 1 łyżeczka masła

- szczypta soli

- szczypta pieprzu

- 20 g (plaster) sera żółtego.

Twój komentarz




POKAŻ