Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Karolina Maciejewska
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Magdalena Mazgaj
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Karolina Maciejewska
mgr Karolina Maciejewska
mgr Magdalena Mazgaj
mgr Magdalena Mazgaj
Ukryj kalendarz
05 Sier

Chłodnik z czerwonych buraczków, rzodkiewki i ogórka

PRZYGOTOWANIE:

Buraki umyć, obrać, zetrzeć na tarce, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody i gotować do miękkości, dodać szczyptę soli, cukru i octu. Ostudzić (część wody można odlać aby chłodnik był bardziej gęsty).
W międzyczasie obrać ogórki i pokroić w małą kosteczkę. Rzodkiewki utrzeć na tarce lub pokroić w mniejsze kawałki. Koperek posiekać.

Do wystudzonych buraczków dodać pokrojone warzywa: ogórki, rzodkiewki i koperek. Całość zalać kefirem oraz jogurtem. Dodać, łyżę soku z cytryny oraz przeciśniety przez praskę czosnek. Schłodzić.

Chłodnik podawać z ugotowanym jajkiem, plasterkiem ogórka i posypać koperkiem.

SKŁADNIKI:

  • 2 buraczki czerwone
  • 3 rzodkiewki
  • 1 ogórek 
  • 200 ml kefiru
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • Koperek
  • Łyżka soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki octu
  • Szczypta soli i pieprzu
  • Jajko

Twój komentarz




POKAŻ