Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Karolina Maciejewska
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Magdalena Mazgaj
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Karolina Maciejewska
mgr Karolina Maciejewska
mgr Magdalena Mazgaj
mgr Magdalena Mazgaj
Ukryj kalendarz
08 Gru

Kurczak teriyaki

Sposób przygotowania:

Ugotować brązowy ryż w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Kurczaka przygotować w kawałkach wielkości 1/2 pojedynczego fileta.

Na patelnię wlać składniki sosu teriyaki: olej, sos sojowy, ocet ryżowy, miód. Dodać starty czosnek i imbir, zagotować.

Włożyć filety z kurczaka i przykryć patelnię. Dusić przez ok. 5 minut na umiarkowanym ogniu, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć gotowanie pod przykryciem przez 5 minut. Zdjąć pokrywę i gotować przez kolejne 5 minut, w międzyczasie 1 - 2 razy przewracając mięso.

Posypać uprażonym sezamem.

Ryż smażony z warzywami: na patelnię wlać oliwę, zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Pod koniec dodać starty czosnek i imbir. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażyć mieszając przez ok. 1 - 2 minuty. Dodać ryż, sos sojowy i olej sezamowy, mieszając chwilę podsmażać.

Składniki:

Kurczak teriyaki:

- ok. 450 g filetów z kurczaka

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 5 łyżek sosu sojowego (ciemnego)

- 2 łyżki octu ryżowego

- 2 łyżki miodu

- 2 ząbki czosnku

- 2 łyżeczki startego imbiru

Ryż smażony z warzywami:
- 100 g brązowego ryżu
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżeczki sosu sojowego (ciemnego)
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
 
Do posypania:
- 2 łyżki uprażonego sezamu
 
SMACZNEGO!
 
Źródło inspiracji: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz




POKAŻ