Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
Rezerwacja wizyty Rezerwacja wizyty telefonicznej Rezerwacja wizyty wideo Skierniewice
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Karolina Maciejewska
Skierniewice, ul. Kopernika 9a
Dietetyk: mgr Magdalena Mazgaj
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

Zapraszam serdecznie na
konsultację online.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę rozmowy.

tel. 537 468 648

tel. 793 630 144

tel. 537 468 648

mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Katarzyna Zawadzka (Pruszkowska)
mgr Karolina Maciejewska
mgr Karolina Maciejewska
mgr Magdalena Mazgaj
mgr Magdalena Mazgaj
Ukryj kalendarz
05 List

Szarlotka orzechowa

Sposób przygotowania:

Ciasto: Do miski wsypać mąkę owsianą, zmielone orzechy, grubo posiekane orzechy włoskie, mielone migdały, mąkę ryżową i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać ksylitol oraz drobno posiekane zimne masło. Rozcierać palcami wszystkie składniki, aż powstanie drobna kruszonka. Zlepić wszystko w jedną część i schować do lodówki na czas przygotowania jabłek.

Jabłka: Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć ogryzki. Pokroić na kawałeczki i włożyć do dużego garnka, smażyć przez ok. 25 minut aż jabłka zmiękną i częściowo się rozpadną, w międzyczasie od czasu do czasu zamieszać. Doprawić cynamonem.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Połową ciasta wylepić spód formy o średnicy 24 cm, na wierzch wyłożyć jabłka.

Do drugiej części ciasta dodać wiórki kokosowe. Ciasto rozdrobnić i rozsypać na jabłkach. Wstawić do piekarnika, piec przez 30-35 minut.

Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Udekorować orzechami włoskimi.

Składniki:

- 100 g mąki owsianej

- 75 g zmielonych orzechów włoskich + ok. 50 g całych orzechów włoskich

- 75 g zmielonych migdałów

- 50 g mąki ryżowej

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 3 łyżki ksylitolu

- 50 g masła

- 2 łyżki wiórków kokosowych

- 2 kg jabłek

- 1 łyżeczka mielonego cynamonu

- orzechy włoskie do dekoracji

 

Źródło inspiracji: www.kwestiasmaku.com

Twój komentarz




POKAŻ